Кількість
|
Вартість
|
||
|
Навіть вигляд фундука збуджує апетит: рум’яна шкірочка, під якою солодкий кремовий горішок. Шкірочка теж відіграє свою роль у смаковому задоволенні — додає терпкості, що робить смак ще цікавішим. Цей горішок нам як рідний, бо хто ж з українців не любить плоди ліщини (Corylus avellana), що росте не десть там у далеких країнах, а ось тут на узліссі. Правда, фундук — плід не зовсім дикої рослини, а окультуреної, він дещо крупніший, ніж лісові брати.
Купити фундук за найкращою ціною ви можете в інтернет-магазині Rucola. Фасуємо в зручне пакування, під ваше замовлення.
Корисні властивості фундука
- Регулярне вживання горішка позначається на роботі організму в цілому: активізується робота мозку завдяки ненасиченим жирам, йод стимулює роботу щитоподібної залози, печінка швидше вправляється з токсинами, а судини стають еластичнішими і ніяких бляшок.
- Фундук багатий на кальцій, що засвоюється втричі краще, ніж зі звичних молочних продуктів, тому дуже корисний людям похилого віку: буде профілактикою переломів і остеопорозу. Достатньо декілька горішків на день.
- Горішок містить багато білку, потрібного для побудови клітин, а його енергетична цінність перевищує навіть шоколад, тому жменька фундука може швидко відновити сили. Саме через ці властивості горіх такий популярний серед веганів та вегетаріанців, спортсменів і людей, що займаються тяжкою фізичною працею.
Як вживати фундук
Як і більшість горішків, фундук вживають просто так — без спеціальної підготовки, хіба що подрібнюють, якщо хочуть прикрасити щось смачненьке горіховою посипкою. В ньому більше білку і калорій, ніж у м’ясі, тому фундук можна давати дітям, що не люблять риби і м’ясних продуктів з якихось причин.
Саме ось такий, зі шкірочкою, фундук додають до каш, салатів та інших несолодких страв.