Кількість
|
Вартість
|
||
|
Важко знайти таку ж корисну для здоров’я спецію, як імбир. Ця рослина родом із Південно-Східної Азії містить шалену кількість вітамінів, мінералів та унікальних кислот. Секрет популярності імбирного кореню криється у сполуці гінгерол (чи джінджерол від англ. ginger — імбир), яка здатна полегшувати біль, знімати набряки, нейтралізувати шкідливі вільні радикали і знижувати ризик онкологічних захворювань. Саме гінгеролу маємо завдячувати за зігріваючу дію імбирного чаю: він діє на рецептори як капсаїцин червоного перцю, тільки не пече, а гріє.
В інтернет-магазині Rucola ви можете купити якісний імбир в зручному пакуванні.
Корисні властивості імбиру
- Імбир містить багато антиоксидантів-джинджеролів, завдяки чому уповільнює вільнорадикальні процеси після інтенсивного тренування чи при запаленні шлунково-кишкового тракту, знімає напруження з м’язів.
- Він стабілізує алергічні реакції і сприяє детоксикації.
- Це рослина, яка з допомогою антиоксидантів суттєво зміцнює імунітет, піклується про збереження молодості, стимулює оновлення клітин.
- Регулярне вживання імбиру сприяє схудненню і допомагає печінці якнайшвидше вивести із організму шкідливі речовини.
- Імбирний чай зменшує головний біль при мігрені, рівень цукру і холестерину в крові, а значна кількість магнію і калію допомагають знизити тиск і нормалізувати роботу серцево-судинної системи.
Як вживати імбир
Мелений імбир (0,5 чайної ложки) розводять у склянці теплої води (50–60 °С), не надто гарячої, щоб зберегти значну кількість вітаміну С. У чай можна додати мед, лимон, м’яту — за смаком. Також імбир додають до багатьох страв та випічки як спецію.