Кількість
|
Вартість
|
||
|
Куркуму (Curcuma) чи халді, як називають її на хінді, іменують іще «золотою спецією», і не тільки через золотавий колір, а й тому, що давно відомі цінні властивості цієї рослини з роду імбирних. Ця пряність відома в Індії більше тисячоліття, як складова карі — традиційної суміші спецій, що здавна і до сьогодні використовується у приготуванні більшості індійських страв. Чи не тому в Індії одні з найнижчих показників онкологічних захворювань.
В інтернет-магазині Rucola ви можете купити якісну куркуму за приємною ціною.
Корисні властивості куркуми
- Куркума містить значну кількість антиоксидантів, які допомагають у боротьбі з вільними радикалами і омолоджують клітини.
- В ній є калій і альфа-лінолева кислота, що сприяють роботі серцево-судинної системи.
- Спеція підвищує рівень норадреналіну, дофаміну і серотоніну у крові, що забезпечують гарний настрій і активну роботу мозку.
- Куркума стабілізує роботу нервової системи, сприяє розвитку пам’яті, стимулює пізнавальну функцію і покращує сон.
- Ця дивовижна рослина пришвидшує обмін речовин, допомагає при розладах кишківника, регулює виділення жовчі.
- Куркума — справжнє джерело протигрибкових і протимікробних речовин, вона допомагає зміцнити імунітет і швидко впоратися з інфекціями.
Як вживати куркуму
Куркума - дуже поширена спеція. Її додають до багатьох страв для кращого кольору та смаку.
Також вживають «золотий напій»: мелену куркуму (починаючи з 0,5 чайної ложки) розводять у склянці теплої (близько 40ºС) води і п’ють натщесерце щоранку. Також куркума широко застосовується у кулінарії як спеція. Вона надає стравам пікантного смаку та кольору.