Хто не читав про користь насіння чіа? Мабуть, лише лінивий. Зараз це мега популярний суперфуд. А як щодо більш звичного, але не такого модного льону? Знали, що в чіа та льону дуже схожі властивості? Давайте розберемо детальніше...

🔹Чим схожі?

• Відмінне джерело Омега-3
• Велика кількість клітковини у складі
• Допомагають знизити рівень холестерину
• Не містять глютену
• Містять багато мінералів та антиоксидантів

🔹 Чим відрізняються?

• Омега-3 у льоні, все-таки, суттєво більше
• Чіа значно виграє по вмісту кальцію та селену
• В насінні льону трішки більше білків та магнію
• Насіння чіа містить більше клітковини
• Якщо насіння чіа можна вживати не подрібнюючи, то льон в такому вигляді не засвоїться, тому його варто перемолоти перед вживанням у їжу
• Чіа менш вибагливе у зберіганні, а льон бажано зберігати в прохолодному місці

🔹Як приготувати?

• Використовуйте як заміну яєць
• Додавайте у випічку замість борошна
• Готуйте каші та пудинги
• Експериментуйте 🙂

🔹То що ж обрати?

Хороші новини! Обидва суперфуди смачні та корисні і чудово доповнять ваш раціон.