Кількість
|
Вартість
|
||
|
Паприка копчена ціниться гурманами за незвичайний димчастий аромат та насичений копчений смак з легкою солодкуватістю. Такі неймовірні властивості досягаються завдяки копченню сухих стручків червоного перцю на дубових дровах. Особливо поширена паприка копчена в Іспанії, де її здавна використовують як запашну та корисну приправу.
Ви можете купити копчену паприку в інтернет-магазині Rucola.
Корисні властивості паприки копченої
Паприка копчена містить вітаміни групи В, А, С, К, Е, мінерали, ефірні олії, каротиноїди, капсаїцин. Регулярне вживання прянощів активізує метаболізм в організмі, збуджує апетит, нормалізує артеріальний тиск, покращує роботу нервової та дихальної систем.
Калорійність 100 г паприки копченої — 320 ккал.
Як вживати паприку копчену
Димчастий запах паприки копченої надасть вишукану нотку стравам з м'яса, птиці, риби, овочів, бобових, яєць. Прянощі додають в соуси для барбекю та маринади для м'яса, у випічку й шоколадні десерти.
Без копченої паприки неможливо приготувати іспанську паелью або ковбаски чорісо.
Паприку копчену можна використовувати разом з куркумою, духмяним перцем, орегано, розмарином, чебрецем, імбиром, кмином, кардамоном.