Кількість
|
Вартість
|
||
|
Паприка мелена — запашні прянощі з легким приємним ароматом та солодкуватим смаком. До нас приправа потрапила з Південної Америки ще за часів Колумба. На своїй батьківщині паприка цінилася не лише за ніжний запах та приємний смак, а й за цілющі властивості. Ви можете купити негостру, солодкувату паприку в інтернет-магазині Rucola.
Корисні властивості паприки меленої
Ці прянощі виготовляють із червоного перцю — рекордсмену серед овочів по вмісту вітаміну С. В склад паприки входять вітаміни Е, РР, групи В, каротин, мінерали, ефірні олії, капсаїцин. Страви з паприкою збуджують апетит, активізують метаболізм, покращують роботу системи кровообігу та підшлункової залози, додають бадьорості.
Калорійність 100 г паприки меленої — 350 ккал.
Як вживати паприку мелену
Дрібка мелених прянощів значно покращить смак супів, бульйонів, страв із м`яса, птиці, рису й овочів.
Духмяну паприку додають у маринади та соуси. Досвідчені кулінари використовують цю приправу у випічці для кращого кольору та смаку тіста.
Без ніжного аромату паприки неможливо уявити відомі страви угорської кухні — гуляш, паприкаш та курча з паприкою.
Мелена паприка чудово поєднується з коріандром, лавровим листом, чорним перцем, базиліком, мускатним горіхом.