Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пажитник (гуньба, шамбала, фенугрек, буркотина, грибна трава) мелений — запашні прянощі з терпким ароматом та гіркуватим смаком, в якому відчувається горіхова нотка. Батьківщина приправи — Західна Азія. Пажитник з давніх часів використовувався як духмяна приправа й лікарський засіб. Гладіатори Стародавнього Риму пили настій з попелу пажитника для додання сили та енергії.
В інтернет-магазині Rucola ви можете купити якісний мелений пажитник за приємну ціну.
Корисні властивості пажитника меленого
В мелених бобах приправи містяться вітаміни С, А, РР, групи В, мінерали, ефірна олія, алкалоїди, флавоноїди. Регулярне вживання пажитника допомагає позбутися втоми, нормалізувати роботу нервової та дихальних систем. Ці запашні прянощі рекомендують вводити в харчування хворих цукровим діабетом.
Калорійність 100 г пажитника меленого — 323 ккал.
Як вживати пажитник мелений
Дрібка шамбали надає стравам приємний горіховий смак. Прянощі використовують при готуванні м`яса, птиці, грибів, овочів, бобових, сирів, випічки.
З пажитника готують відомий єгипетський жовтий чай, який відновлює сили організму після важкої хвороби.
Шамбала чудово поєднується з базиліком, лавровим листом, чабером, шавлією, коріандром, майораном, м`ятою.