Виявляється, що нут, основний складник хумусу, містить велику кількість незамінних амінокислот, серед яких аргінін - природний афродизіак.

Ділимося простеньким рецептом хумусу.

Вам знадобиться:

🔹 300 грамів нуту
🔹 2 столові ложки кунжуту
🔹 2 столові ложки кунжутної олії
🔹 2 столові ложки оливкової олії
🔹 2-3 зубці часнику
🔹 Сік половинки лимона
🔹 Спеції до свого смаку (сіль, перець, кмин, паприка)

Нут обов'язково замочіть на ніч. Відваріть його у підсоленій воді протягом 3 годин, не забудьте знімати піну. Воду з нуту не виливайте, вона вам ще знадобиться.

Далі все просто...
Змішайте всі складники у блендері, додайте спецій на свій смак, а консистенцію хумусу коригуйте водою, в якій він варився (має бути як густа сметана).

Готовий хумус полийте кунжутною чи оливковою олією, посипте зеленню та улюбленими спеціями.

Хумус смакує з лавашем, пітою, крекером, а можна просто наминати ложкою. 🙂

Смачного🙂