А ви знали, що сочевиця - одна з перших рослин, яку людство почало вирощувати для їжі? Ці маленькі боби відомі світу вже більше 8-ми тисяч років. Кажуть, що ще рабам, які будували піраміди давали їсти юшку з сочевицею, щоб вони були сильні та витривалі.

🔸То що ж таке сочевиця?

Це рослина сімейства бобових. Вона має багато сортів, які відрізняються ступенем дозрівання, але всі вони дуже смачні та корисні.

🔸Які є види та як вони відрізняються?

Сочевиця буває зелена, коричнева, жовта, червона та чорна.

Жовта та червона сочевиця вже очищені, вони не потребують попереднього замочування і готуються буквально за 15 хвилин. Вони чудово підходять для приготування супів.

Зелена сочевиця - це недозрілі зерна, їх часто додають до салатів.

Коричнева сочевиця - єдина сочевиця, яку перед приготуванням потрібно замочувати на кілька годин, а краще на ніч. Її можна тушкувати з овочами, а ще вона добре поєднується з морепродуктами.

Чорна сочевиця - унікальний і недешевий сорт виведений в Канаді. За складом вона схожа на інші види сочевиці, та все ж є трохи поживнішою.

🔸 Чим корисна?

Сочевицю часто називають рослинним м'ясом, через найбільшу кількість білка серед бобових. Це просто мастхев продукт для веганів.

Сочевиця має унікальну властивість, вона не вбирає в себе токсини, тож де б її не вирощували, вона завжди екологічно чиста.

Сочевиця це дієтичний продукт та незамінний для діабетиків, адже регулює вміст цукру в крові.

100 грам сочевиці містить 90% відсотків денної норми фолієвої кислоти, яка особливо потрібна вагітним. А ще в ній багато заліза, вітамінів групи
B та корисних мікроелементів.

🔸Як готувати?

Тут варіантів безліч. Сочевицю можна варити, тушкувати, додавати в випічку і, навіть, десерти. Вона чудово поєднується з овочами, смакує з пряними спеціями. А крем-суп з сочевиці то просто чудо...смачно, ситно і готується дуже швидко.