Додайте товари до списку бажань
0

Спеції, приправи та прянощі RUCOLA

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Здорове харчування може бути не лише корисним, а й неймовірно смачним та ароматним. Якщо додавати до страв запашні спеції та прянощі. Ці натуральні інгредієнти рослинного походження значно покращують смак та запах їжі, надають пікантності та вишуканості звичним стравам. Але тільки в разі правильного вибору та застосування. Перед тим як купити спеції та прянощі, ознайомтеся з їх властивостями та правилами вживання.


Корисні властивості спецій та прянощів

Спеції — це підсилювачі смаку, які роблять його солодким, солоним або гострим. Прянощі — листя, квіти, плоди та коріння ароматних рослин. Вони надають стравам особливий смак та запах. Правильне поєднання спецій та прянощів дозволяє створювати справжні шедеври в домашній кухні.
Які прянощі купити? При виборі ароматичних добавок до страв орієнтуйтесь на їх запах, смак та властивості.

Характеристики найбільш популярних приправ:

  • Паприка. Запашні прянощі з пекучим смаком, в якому відчуваються одночасно гіркуватість та солодкість. Регулярне вживання паприки покращує кровообіг в організмі, травлення, збуджує апетит.
  • Куркума. Прянощі з тонким ароматом та легким пекучим смаком з незначною гіркуватістю. Куркуму рекомендують включати в меню людям з цукровим діабетом. Приправа допомагає покращити роботу органів травлення і нервової системи, нормалізувати артеріальний тиск та скинути зайву вагу.
  • Кориця. Духмяні прянощі з легким, чуть перченим запахом та солодкуватим з незначною пекучістю смаком. Кориця рекомендується для покращення роботи органів шлунково-кишкового тракту, збудження апетиту та активізації роботи мозку. Страви, приправлені корицею, — смачний натуральний антидепресант.
  • Орегано. Приправа зі свіжим терпким запахом та гострим смаком з незначною гіркуватістю. Орегано відоме позитивним впливом на роботу органів травлення та дихальної системи. Регулярне вживання цих прянощів допомагає зміцнити імунітет, покращити сон та загальний стан організму.
  • Розмарин. Запашні прянощі з солодкуватим ароматом та терпкуватим смаком, в якому відчувається легка гіркуватість. Страви з розмарином бадьорять, тонізують, покращують роботу органів травлення та дихальної системи.
  • Імбир. Мелений корінь імбиру має пікантний пряний запах та гострий, пекучий смак. Приправа допомагає при застудах, порушеннях обміну речовин в організмі, головному болеві. Імбир нормалізує роботу органів травлення, дихальної та нервової систем, полегшує кашель.

Комбінуючи різні суміші приправ, можна не лише отримати оригінальний смак страв, а й значно покращити загальний стан організму. Ціна спецій та прянощів невелика, що дозволяє підібрати різноманітні суміші на будь-який смак.


Застосування приправ

Більшість прянощів та спецій мають сильний аромат і смак. Тому важливо не переборщити, додаючи їх у страви.
Купуючи прянощі, враховуйте їх сумісність з продуктами харчування. Тільки в цьому випадку приправи допоможуть покращити смак та ароматизувати запах їжі. 


Як вибрати спеції та прянощі для різних продуктів?

Скористайтеся порадами досвідчених кухарів:
М'ясо: орегано, куркума, чебрець, гвоздика, чорний, червоний та духмяний перець, майоран, кмин.
Птиця: базилік, шавлія, майоран, чебрець, розмарин, чабер.
Риба: білий і духмяний перець, коріандр, гірчиця, чебрець, лавровий лист, імбир, чилі.
Дичина: материнка, червоний та духмяний перець, чебрець, ялівець, майоран, базилік, коріандр, мускатний горіх, тархун.
Суп м'ясний: куркума, чорний перець, любисток, чебрець, базилік, розмарин, кардамон, шафран, лавровий лист, мускатний горіх, чабер, каєнський перець.
Суп овочевий: м'ята, любисток, чорний перець, чабер, майоран, розмарин, базилік, шавлія.
Рагу: імбир, коріандр, кардамон, чорний, червоний та духмяний перець, гвоздика, куркума, гірчиця, кмин, мускатний горіх.
М`ясо, птиця та риба гриль: червоний та духмяний перець, чебрець, мускатний горіх, імбир, кардамон, майоран, кмин, чилі.
Бобові: чорний перець, коріандр, чабер, імбир, м'ята, розмарин, мускатний горіх, базилік, чебрець. 
Картопля: куркума, коріандр, кмин, базилік, чабер, чорний перець, мускатний горіх.
Капуста: фенхель, зіра, кмин, чорний та червоний перець, гвоздика, коріандр, майоран.
Паштети з м'яса та птиці: білий перець, імбир, гвоздика, бодян, кардамон, кориця, лавровий лист, імбир.
Маринади: ялівець, лавровий лист, розмарин, гвоздика, орегано.
Випічка: кориця, імбир, духмяний перець, аніс, мак, гвоздика, бодян, кардамон, кунжут, ваніль.
Фрукти, соки, компоти: кориця, імбир, кардамон, гвоздика, бодян.


Не бійтеся експериментувати, створюючи суміші приправ на свій смак. Купіть спеції та прянощі різних видів і додавайте їх в улюблені страви. Так можна знайти свою, особливу, запашну суміш.
Лайфхак від знаменитих шеф-кухарів: щоб краще розкрити смак та аромат прянощів, трішки підсмажте їх на пательні.


Як зберігати спеції та прянощі

Щоб приправи якомога довше залишалися запашними, зберігайте їх в темному та прохолодному місці. Не розміщуйте прянощі над плитою чи в холодильнику. Приправи втрачають свої властивості при заморожуванні та зберіганні довше вказаного терміну.
Краще купувати прянощі в спеціалізованих магазинах або закладах здорового харчування. Наш інтернет-магазин «Rucola» пропонує лише натуральні якісні продукти. Приправи розфасовані в герметичні упакування невеликого об'єму. Це дозволяє завжди мати під рукою свіжі приправи з яскраво вираженим ароматом та смаком. Ціни на спеції та прянощі в нашому магазині приємно здивують навіть самих вимогливих покупців.
 

Вгору